Διαβάστε εδώ...

Άρθρα μου από εκπαιδεύσεις αθλητών και άλλα χρήσιμα!λέξεις κλειδιάπρόσφατα  


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

-Δεκέμβριος 06, 2018

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

-Νοέμβριος 24, 2015

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΒΙΑΣ

-Νοέμβριος 24, 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

-Μάρτιος 21, 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ CAMP 2012

-Μάρτιος 21, 2013αρχείο

δεκέμβριος 2018

νοέμβριος 2015

μάρτιος 2013

φεβρουάριος 2012

νοέμβριος 2011

ιούλιος 2011

ιούνιος 2011
θέματα

General (2)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (3)

Μπάσκετ (3)

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ (3)

μαζικός αθλητισμός (1)
διαχείριση*

Πέμπτη, Δεκέμβριος 6, 2018php/γονεις και αθλητες.jpg

Οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά με τη διαρκή εντολή τους από το περιθώριο κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα ίδια τα παιδιά τους.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στα γήπεδα όπου τα Σαββατοκύριακα αγωνίζονται τα παιδιά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαγικές ενέργειες των αυριανών άστέρων του ποδοσφαίρου μένουν πολλές φορές κλειδωμένες στο ντουλάπι, η αυτοπεποίθηση να μειώνεται, το άγχος να αυξάνεται και η σύγχυση σχετικά με τη λήψη οδηγιών και πληροφοριών να είναι μεγάλη.


ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣΤρίτη, Νοέμβριος 24, 2015php/_1448358363.jpg

Μπορούμε να βελτιώσουμε τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης του αθλητή, χωρίς να ξεχνάμε ότι η ιδανική αυτοπεποίθηση είναι μία μέση αυτοπεποίθηση ούτε πολύ χαμηλή ούτε πολύ υψηλή. Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μπορεί να γίνει με βασικές ασκήσεις που θα δοθούν από τον προπονητή και θα δουλευτούν σε συνεργασία με τον αθλητή.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΤρίτη, Νοέμβριος 24, 2015php/bullying.png

Η βία ως συμπεριφορά σχετίζεται άμεσα με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος και με μαθημένους τρόπος αντίδρασης για την υπεράσπιση θιγόμενων προσωπικών δικαιωμάτων. Τις περισσότερες φορές οι βίαιες ή οι επιθετικές συμπεριφορές μαθαίνονται σε μικρή ηλικία και καλό είναι να θυμόμαστε πως η οικογένεια και οι γονείς μπορούν να συμβάλουν σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση των συναισθημάτων χωρίς την χρήση βίας. Μερικές απλές ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι γονείς προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιες επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές είναι οι εξής:


ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣΠέμπτη, Μάρτιος 21, 2013
Με μεγάλη μου χαρά, στην χθεσινή εκπαιδευτική εκδρομή που διοργανώσαν τα τμήματα υποδομών μπάσκετ του Α.Ο.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και στο λιμάνι της Θεσσαλονικής για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Μέρας, στην έκθεση του ελληνικού μπάσκετ που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Μουσείο, είχα την χαρά και την συγκίνηση να δω απο κοντά τις δύο προσωπικές συλλεκτικές κάρτες με γραμματόσημα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ που έχω δωρίσει στο Ολυμπιακό Μουσείο μετά την κατάκτηση του ευρωπαικού τίτλου απο την  Εθνική μπάσκετ στο Βελιγράδι το 2005!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠέμπτη, Μάρτιος 21, 2013
Το Χριστουγεννιάτικο camp που διοργάνωσαν τα τμήματα υποδομών μπάσκετ του Α. Ο. Μεταμόρφωση υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 30 Δεκεμβρίου 2012 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ άθλησης και νεολαίας Β. Παρασκευόπουλος. Το camp διήρκησε 4 μέρες από τις 27 Δεκεμβρίου και οι προπονητές των τμημάτων κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρίου και κ. Κωνσταντίνος Μούτος είχαν την δυνατότητα να δουν τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές να απολαμβάνουν μακριά από την σχολική καθημερινότητα, το μαγικό κόσμο του μπάσκετ, μέσα από φιλικά παιχνίδια, από συναρπαστικά διαγωνιστικά παιχνίδια αλλά και από ενδιαφέρουσες προπονήσεις που δίδαξαν ο προπονητής των Εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας κ. Ανδρέας Μαύρος και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Α. Ο. Μεταμόρφωση Βόλου κ. Αντώνης Μυριτζής, καθώς και από την ενημερωτική ομιλία της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου κ. Μαρία Μίκα.
   Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου camp ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου με φιλικά παιχνίδια για ...

>> πλήρες...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
1 - 5 από 12