ΚΥΡΙΑΚΉ, ΙΟΎΛΙΟΣ 21, 2013

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Για 1η φορά στην ιστορία των 60 χρόνων λειτουργίας του Θεάτρου Δώρα Στράτου τα χορευτικά τμήματα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς Δράκειας μαζί με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Πήλιον Ήχος παρουσίασαν την μουσική και χορευτική παράδοση του Πηλίου.
  Τα χορευτικά τμήματα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς - Δράκειας συμμετείχαν μετά από πρόσκληση του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού ( CID UNESCO ), στον εορτασμό των 60 χρόνων του Θεάτρου Δώρα Στράτου στο Κηποθέατρο ¨ Δόρα Στράτου ¨ στις 8 Ιουλίου 2013  και έλαβε τιμητική διάκριση με την παρουσίαση  της πολιτιστικής κληρονομιάς, των παραδοσιακών χορών και της παραδοσιακής μουσικής της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο κηποθέατρο ¨ Δώρα Στράτου ¨ , στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη, και συμμετείχαν 6 αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το κηποθέατρο ¨ Δώρα Στράτου ¨ είναι το προπύργιο του ελληνικού χορού εδώ και 60 χρονιά και το μοναδικό στο είδος του σε όλο τον κόσμο.
Τα χορευτικά που συμμετείχαν με την σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:
1. Χορευτική ομάδα Στέγης Πολιτισμού Γρηγορούσας, Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δήμου Χαϊδαρίου
2. Χορευτικά Τμήματα Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς Δράκειας
3. Χορευτική ομάδα Ανδρέα Μαριανάκη
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου
5. Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικοχορευτικής Παράδοσης "Χορεία"
Την αποστολή συνόδευσαν, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Αγριάς - Δράκειας κ. κ. Γρηγόριος Σελημάς, η υπεύθυνη ιματισμού κ. Κατερίνα Σελημά και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και μουσικός του χορευτικού τμήματος κ. Κωνσταντίνος Μούτος.
Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στην 23μελή χορευτική ομάδα που έδωσε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό της, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο και αυθεντικότατο τρόπο τους χορούς της περιοχής του Πηλίου.
Το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τα χορευτικά τμήματα Αγριάς Δράκειας ήταν Πατινάδα Πηλίου, Γεωργαλάκης, Της Χαϊμαδής το φόρεμα, Στο μέγα ρέμα, Ανοιχτός, Συρτός Πηλίου. 
Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής  ΠΗΛΙΟΝ ΗΧΟΣ με τους μουσικούς Λαυρέντη Νίτη ( κλαρίνο ), Κωνσταντίνο Μούτο ( λαούτο-φωνή ), Αναστασία Λύτρα ( νταούλι-τουμπελέκι ) και Νίκο Τσεργούλα ( φωνή ), διακρίθηκε για την δεξιοτεχνία και την αυθεντικότητα απόδοσης των τραγουδιών.
Τα χορευτικά τμήματα της δημοτικής κοινότητας Αγριάς - Δράκειας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου και τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων για την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών από την περιοχή του Πηλίου, και τον κύριο Κωνσταντίνο Βουδούρη για την πολύτιμη συμβολή του στην φωτογραφική κάλυψη της παράστασης.


Γράφτηκε από MOUTOS  Ιούλιος 21, 2013 11:22

ΝΕΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

1 - 1 από 1Πρόσφατα


ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-Νοέμβριος 13, 2016


ΖΩΓΡΑΦΙΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

-Νοέμβριος 24, 2015


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΡΑΚΕΙΑΣ ο Άγιος Γεώργιος

-Νοέμβριος 24, 2015


2ο Επιστημονικό Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, 29,29 & 30 Αυγούστου 2015, Κισσός Πηλίου

-Ιούλιος 16, 2015


1ο Επιστημονικό Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

-Ιούνιος 16, 2014


Σχόλια

Θέματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ (5)


ΝΕΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ (6)


Αρχείο

νοέμβριος 2016


νοέμβριος 2015


ιούλιος 2015


ιούνιος 2014


ιούλιος 2013


απρίλιος 2013
διαχείριση*